PRODUSELE STUPULUI IN BOLILE HEPATICE

Ficatul este cea mai mare glandă din organism cu rol important în digestie şi totodată locul neutralizării toxinelor şi a altor substanţe care ajung în sânge.

Cele mai grave forme de suferinţă hepatică sunt hepatitele epidemice (virale) sau toxice (alcool, etc .) şi complicaţiile acestora (ciroza, neoplasm hepatic ).

Unul din principiile de bază în tratamentul afecţiunilor hepatice este instituirea unui regim alimentar bogat în proteine şi glucide.

Polenul de albine pe langă faptul că este un aliment bogat în proteine, favorizând capacitatea de regenerare a ficatului, dispune şi de o capacitate puternică de detoxifiere la nivel hepatic. În plus, polenul este o sursă bogată de rutin, un bioflavonoid cu acţiune antiinflamatoare, antivirală, anticanceroasă şi proprietăţi antimicrobiene .

Păstura (polenul din fagure) este  produsul  apicol cu proprietăţi mai complete decât ale polenului. Valoarea sa nutritivă şi proprietăţile antibiotice sunt de trei ori mai pronunţate decât cele ale polenului .

Mierea creşte rezerva de glicogen a ficatului şi, datorită conţinutului bogat de enzime, stimulează procesul de digestie. Poate fi şi un protector eficient pentru ficat în caz de intoxicaţii alimentare (ciuperci).

Propolisul poate oferi rezultate foarte bune în tratamentul hepatitei virale datorită acţiunilor sale antivirale, antiinflamatorii şi de detoxifiere. De asemenea, propolisul poate proteja ficatul impotriva toxicităţii unor medicamente (ex. paracetamol) sau  impotriva acţiunii nefaste ale alcoolului.

Laptisorul de matcă administrat per os creşte consumul de oxigen la nivel hepatic şi acţionează ca stimulent general îmbunătaţind raspunsul imun şi funcţiile generale ale organismului.

Folosirea în combinaţie a acestor produse apicole este mult mai eficientă, obţinându-se rezultate foarte bune după o cură de 3-4 luni .

Lasă un comentariu

Deschide chat-ul
Salut 👋
Vrei să vorbești cu un consultant?
Call Now Button